Meteen naar de inhoud

Je kunt niet meer worden dan jezelf.
Je kunt wel meer jezelf worden.

Talentcoaching zie ik als het begeleiden van kinderen in de bewustwording, herkenning en ontwikkeling van hun talenten. Talenten zie ik niet als goed ontwikkelde competenties, onder ’talenten’ versta ik iets doen waar je blij van wordt, wat jou voldoening geeft, oftewel de ‘flow’ vinden!

In mijn ogen is dat de basis, de kracht en vanuit daar kan groei ontstaan. Daarom is het van groot belang als de talenten van kinderen (h)erkend worden.
De talenten zijn er al, maar je eigen talenten zie je vaak niet. Ze zijn voor jou vanzelfsprekend, je bekijkt het vanuit je eigen referentiekader en ziet het vaak als ‘normaal’.
Maar als je weet wat jou of je kind drijft, dan kan je dat bewust nog meer inzetten waardoor je meer in je kracht komt te staan.
Als kinderen deze talenten weer in kunnen zetten en in actie laten komen, dan vergroot dat het probleemoplossend vermogen en geeft dat veerkracht bij uitdagende situaties. Talenten kan je ook bewust inzetten op het moment van overprikkeling of onderprikkeling.
Door een kind in zijn/ haar kracht te zetten, komt het weer in verbinding met zichzelf. Dat geeft energie en versterkt vanuit daar ook de verbinding met anderen.

Ik ga graag mee op ontdekkingstocht naar de talenten van je kind en help je kind zijn/ haar talenten te (her)ontdekken.