Meteen naar de inhoud

Schatgravers

” De schatten in je hart kunnen niet gestolen worden”

Schatgravers

Een heerlijk spel dat ik in groepsverband, maar ook heel goed bij de 1 op 1 begeleiding in kan zetten.
Het brengt op een speelse en laagdrempelige manier inzicht in eigen krachten (schatten). Er zijn diverse manieren om het spel in te zetten en te spelen daarnaast is er nog alle ruimte om zelf een verwerking te kiezen. Een mooie basis om vanuit de talenten (schatten) te gaan werken bij eventuele hulpvragen. De quote ‘de schatten in je hart kunnen niet gestolen worden’ is treffend. Iedereen heeft schatten in zich, alleen moeten ze soms weer opgegraven worden. Daar help ik graag bij.

Voor kinderen is het uitnodigend om zichzelf creatief te uiten. In plaats van door alleen via praten zichzelf onder woorden te brengen. Op creatieve en speelse wijze kom je superveel te weten over de kinderen waarmee je werkt en de kinderen over zichzelf.

schatkaarten

Op de schat-
kaarten staan eigen-
schappen op om van en met elkaar te ontdekken. Door de hoeveelheid aan schatkaarten, 107 stuks, krijg je een compleet beeld van zowel je eigen capaciteiten als die van de andere spelers.

De schatkaarten
* versterken je zelfbeeld
* stimuleren je zelfvertrouwen
* vergroten je zelfinzicht
* laten je op speelse wijze verbinden met jezelf en de
ander
* bevordert de tolerantie onderling (groepswerkvorm)
* laten je nu en in de rest van je leven schatten bij jezelf
en anderen herkennen.

karweikaarten


De karweikaarten geven je oog voor de gewoon-bijzondere dingen van alledag op een speelse manier. De karweikaarten geven zelfinzicht, plezier en luchtigheidZe zijn onderverdeeld in de volgende thema’s:

Liefs:
Liefs voor jezelf en anderen ervaren
Schatten:
Jouw schatten en die van anderen opgraven
Wensen & dromen:
Wensen en mooie dromen de wereld in sturen
Hier & nu:
Stilstaan en bezinnen
Fantasie:
De kracht van de verbeelding voelen
Genieten:
Aandacht geven aan kleine bijzondere dingen

Vorige week begon haar ‘nieuwe’ groep.
Een aantal nieuwe kinderen stroomden in en een andere juf. Ze kent de juf, maar de juf is niet bij iedereen bekend en de juf kent niet iedereen.

Lees hier verder ….

#overexcitabilities #spanning #ontprikkelen #gezienvoelen #hoogbegaafdheid #talenten #talentgericht #aansluiting #peers #veiligheid #schatgravers #schatgraverseiland

Ze staan voor hoop, veiligheid en voor ‘jezelf mogen zijn’. Ze hebben een bijna magische aantrekkingskracht en lijken soms echt te betoveren.

Tijdens deze workshop ontdek jij hoe je regenbooggedachten kunt creëren. 

Wat zijn RegenboogGedachten?

(de ~mv gedachtes, gedachten) zelfgeformuleerd, krachtig, positief inzicht n.a.v.gewaarwordingen met de karweikaarten van Schatgravers.

Uit het hoofd, in het lijf!
We zetten positieve, zelfgevoelde belevenissen van de karweikaarten om in eigen woorden. Daar maken we eigen helpende gedachten van, regenbooggedachten dus.

#talenten #hierennu #helpendegedachten #talenten #bewustwording #zintuigen