Meteen naar de inhoud

Aangenaam, wat leuk je hier te zien.
Iets heeft je hier gebracht. Wellicht was je op zoek naar informatie over hoogbegaafdheid, hoogbegaafdheid icm TOS, executieve functies, coaching en/ of talenten.
Deze website is nog ‘under construction’. Mocht je specifieke informatie zoeken of je mist iets, schroom niet om even een mailtje te sturen, dan gaan we op onderzoek uit of ik iets voor je/ jullie kan betekenen.

In het dagelijks leven ben ik een vrolijke, ondernemende, creatief denkende en soms ietwat gekke vrouw en moeder van 2 prachtige meiden.
Naast mijn werkzaamheden met Youniq, werk als leerkracht en hb-specialist op school, geef voor Novilo en Intraverte trainingen door het land, werk via Educto als begeleider en heb in het verleden in de kinderopvang met kinderen gewerkt, trainingen gegeven en collega’s gecoacht.

Hoe ben ik op het ‘pad’ van hoogbegaafdheid/ talentcoaching geraakt?

Het moederschap zette mijn leven op z’n kop. De verantwoording voor zo’n klein hummeltje, en later zelfs twee, dat brengt zoveel met zich mee. Ik riep altijd ‘ik hou van kinderen met pit’, dat heb ik geweten.

Onze meiden zijn als een prachtige, soms ook confronterende, spiegel voor mij. Met beide meiden kwamen we op jonge leeftijd al op het pad van de zorg- en hulpverlening in de richting van hoogbegaafdheid en later ook een zoektocht naar vermoedelijk de combinatie hoogbegaafdheid/ TOS.
Zo mocht ik als moeder de mogelijke uitdagingen die hoogbegaafdheid (en vermoedens van 2e/ twice exceptional) met zich mee kan brengen, aan den lijve mogen ondervinden.
Beide meiden zo anders en beiden met hun eigen uitdagingen en talenten. Het was en is pittig, intens en intensief, maar ook heel dankbaar en waardevol.

In 2020 ben ik afgestudeerd als ‘Talentbegeleider’. Na de ervaring met onze eigen kinderen, het volgen van de opleiding en het werk als hb specialist, kon een zoektocht naar de rol van hoogbegaafdheid (met z’n uitdagingen) in mijn leven, niet uitblijven.

Hoogbegaafdheid en een TOS
Ik zet mij in voor meer bekendheid rondom hoogbegaafdheid met een TOS (Taalontwikkelingsstoornis). Een zeer uitdagende combinatie waar nagenoeg nog niks over bekend is, waardoor een ‘groep’ kinderen vaak niet opgemerkt worden en niet de begeleiding krijgen die zij zo hard nodig hebben en verdienen.
Tijdens onze eigen zoektocht – die 7 jaar geleden begon – naar informatie en ervaring over deze combinatie, bleek hier geen informatie en of kennis over te vinden. We stuitten vaak op onbegrip en werden van het kastje naar de muur gestuurd.
Ik heb gezien wat dit aan gevoelens en uitdagingen teweeg kan brengen, bij kind, ouders en professionals, en wat de gevolgen kunnen zijn.
Ik deel daarom graag mijn kennis en ervaring zodat ook deze groep kinderen de (h)erkenning en hulp gaan krijgen zodat ook zij zich maximaal en evenwichtig kunnen ontplooien en in hun kracht kunnen staan.

Ik kan putten uit mijn ervaring vanuit deze diverse invalshoeken op het gebied van hoogbegaafdheid. Vanuit deze expertise denk ik graag met u mee.

Vragen? Neem gerust contact met mij op.