Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Het Verhaal Achter Youniq: Meer Dan Alleen Een Naam

Het Verhaal Achter Youniq: Meer Dan Alleen Een Naam

Bij Youniq draait alles om uniciteit en het vieren van de diversiteit in ieder kind. Maar hoe kwam de naam Youniq eigenlijk tot stand? Het verhaal begint met een diepgaande reflectie over hoogbegaafdheid en de visie van Youniq-oprichter, Kim, op dit onderwerp.

‘De naam Youniq zou je ook kunnen schrijven als YounIQ of YouNiq, waardoor je het eerder zou lezen als “you ’n iq.” Vanuit het Engels vertaald betekent dit “Jij en je IQ.” Het IQ, dat vaak wordt geassocieerd met hoogbegaafdheid, is slechts één aspect van dit complexe fenomeen. Ik geloof sterk dat hoogbegaafdheid veel verder gaat dan enkel een hoog IQ.’

Hoogbegaafdheid omvat een breed scala aan kenmerken, waaronder snel en creatief denken, diepgaande gevoeligheid en het vermogen om de wereld op unieke manieren te begrijpen. Het is als een prachtige diamant met vele facetten, en ik wilde dat deze diversiteit weerspiegeld werd in de naam van mijn bedrijf.

Daarom koos ik ervoor om de naam Youniq op deze specifieke manier te spellen, zonder verdere hoofdletters of een nadruk op het IQ-aspect. Dit symboliseert dat hoogbegaafdheid niet beperkt is tot een hoge intelligentiescore, maar dat het ook draait om het volledige individu, inclusief hun emotionele intelligentie, uitdagingen, passies en unieke talenten.

Youniq klinkt bovendien als het Engelse woord “unique,” wat “uniek” betekent. Dit is waar het hart van Youniq ligt: ieder kind is uniek en verdient de kans om op zijn of haar eigen manier te schitteren. De naam weerspiegelt de overtuiging dat er geen standaardmal is voor hoogbegaafdheid, maar eerder een spectrum van diversiteit dat gevierd moet worden.

Het vermogen om de naam Youniq op verschillende manieren te lezen en interpreteren, weerspiegelt ook de creatieve denkwijze van hoogbegaafde individuen. Het benadrukt dat er geen eenduidige definitie is van hoogbegaafdheid, maar eerder een rijkdom aan mogelijkheden en perspectieven.

Youniq herinnert het ons eraan dat hoogbegaafdheid zoveel meer is dan alleen het hoge IQ.
Het is een viering van individualiteit, diversiteit en het unieke potentieel dat in ieder kind schuilt. En deze naamkeuze is een bewuste herinnering aan de visie en waarden die ik in het hart van Youniq heb geplaatst.

Dus, welkom bij Youniq, waar ieder kind wordt gezien voor wie ze zijn en wordt aangemoedigd om hun eigen unieke pad te volgen, met hun talenten als sterke basis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *