Meteen naar de inhoud

Zal ik er ooit vanaf komen?

Een terugkerend item, mijn eigen hoge lat i.c.m perfectionisme.
Het recept om faalangstige gevoelens te krijgen.

Ondertussen weet ik dat dit ‘gewoon’ onderdeel van mijzelf is. Het is eigenlijk een onderdeel van mijn ‘zijn’, ook terug te vinden in het Zijnsluik van Tessa Kieboom.

Er vanaf komen? Nee, dat niet, het hoort op een bepaalde manier bij mij.
Het herkennen, ja dat lukt wel. En dan kom je op een punt dat onbewuste processen, bewust kunnen worden. En op het moment van bewustwording, ontstaat er ook ruimte voor een keuze.

De lancering van deze website is hier een prachtig voorbeeld van en dit ging echt niet over 1 nacht ijs. Spannend? Ja, enorm! Maar in plaats van ervoor weg te lopen, weet (en vooral voel) ik dat dit gevoel er mag zijn. Het is onderdeel van ….., een deel van mij.

Verwacht ik nu dat alles in 1 keer goed is? Ik hoop van wel, maar weet dat dit niet realistisch is. Sterker nog, ik heb er bewust voor gekozen om de site al te lanceren, zelfs nu nog niet alles gevuld is. Een overwinning voor mijzelf. Het is een groeiproces, met de nodige uitdagingen, ups/ downs en gevoelens en gedachten (mindset 😉 ).
De vraag is alleen, wat doe ik met die gevoelens?

Tegenwoordig ‘omarm’ ik dit gevoel en het doorgemaakte proces. Het maakt mij sterker.
Persoonlijk, maar ook in mijn werk met hoogbegaafde kinderen. Ik zie ze, ik voel ze en ik snap ze als geen ander!

Vanuit mijn eigen zoektocht, de zoektocht en ervaring als moeder van onze hoogbegaafde meiden, mijn werk als leerkracht en hoogbegaafdheidsspecialist heb ik mij de afgelopen jaren ontzettend mogen ontwikkelen. Ik heb zelf, met de nodige ups en downs, mogen ervaren hoe belangrijk het is om in je kracht te staan, je talenten te kennen. Daarnaast heb ik ook veel trainingen en opleidingen gevolgd omtrent het beeldend werken/ coachen en heb ik veel affiniteit met bewegend leren en coachen.

Beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden en maken dat je van een ‘afstandje’ inzichten krijgt. Het heeft mij ook geholpen om mijn eigen persoonlijk doorlopen proces in beeld te krijgen en er woorden aan te geven. Dat ervaar ik in het coachen als een enorme kracht, ik weet waar ik over praat en handel vanuit persoonlijke ervaringen.

Onlangs heb ik de opleiding tot licentietrainer Gevoelsverkenner gevolgd.
De Gevoelsverkenner biedt tools om je bewuster en creatiever te maken in het verkennen van het gevoelsleven.

Het Zijnsluik is, naast het Denkluik, een groot aspect binnen hoogbegaafdheid.
Naast het snelle, creatieve en associatieve denken, is het intense voelen en beleven ook aanwezig bij hoogbegaafde kinderen. Soms wel zo intens, dat kinderen (volwassenen net zo goed) zich hier onbewust voor af kunnen sluiten en eigen overlevingsstrategieën ontwikkelen, deze zijn lang niet altijd helpend (zeker niet op langere termijn).

Ik vind het geweldig om kinderen (en hun ouders) inzicht te geven in hun diepere laag. Vanuit deze bewustwording kan er een keuze gemaakt worden om in beweging te komen om uiteindelijk weer bij jezelf en je kracht uit te komen. ????

Oftewel, het kind volledig te zien in z’n ‘zijn’. ❤

#gevoelsverkenner #hoogbegaafd #hsp #embodio
#proces #groeien #talenten #talentcoaching #coaching

2 reacties op “”

 1. Hallo,
  Zou graag een vraag willen stellen.
  Lukt mij niet via contact formulier.
  Zou me evt terug willen mailen ?

  Met vriendelijke groet,
  Rianne Kolkman

  1. Hi Rianne,

   Ik heb via mijn mailadres (youniqtalentcoaching@gmail.com) een reactie gestuurd.
   Hopelijk is dat goed gegaan, maar voor de zekerheid reageer ik ook via deze weg.

   Met vriendelijke groet,
   Kim Hobert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *